Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Αρχίζοντας...

Αυτή η προσπάθεια ξεκινάει κυρίως ως προσωπική επιθυμία, για επικοινωνία με ανθρώπους που αισθάνονται την τέχνη ως βασικό μέσο έκφρασής των αναγκών και των προβλημάτων τους και παράλληλα έχουν απηυδήσει με τον τρόπο που κατά κανόνα αυτή παρουσιάζεται σήμερα. Είτε σαν εμπόρευμα, είτε σαν εναλλακτική αποθεώνοντας το τίποτα, είτε σαν το αποκορύφωμα της επαναστατικότητας χωρίς ταυτόχρονα αγώνα, αυτό που αποκαλείτε τέχνη σήμερα δεν είναι παρά ένα κακέκτυπο του όρου. 
 Η τέχνη σήμερα πρέπει να πορεύεται πλάι με την αγωνιστική δράση ενάντια στην βαρβαρότητα που ζούμε και όχι να προσπαθεί να υποκαταστήσει αυτή τη δράση. Να εμπνέει και να πεισμώνει, ώστε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
  Στο παρελθόν μεγάλοι καλλιτέχνες υλοποίησαν τα παραπάνω και κέρδισαν μια θέση στην καρδία των λαών. Ο καλύτερος φόρος τιμής σε αυτούς και η ουσιαστικότερη κατανόηση του έργου τους είναι να συνεχίσουμε στο δρόμο που χαράξανε, έχοντας σεβασμό στα όσα δημιούργησαν, χωρίς ταυτόχρονα να μένουμε προσκολλημένοι σε αυτά.
 Στο παρών blog θα ανεβάσω αρχικά κάποια ποιήματα και κείμενα που έχω αρχίσει να γράφω αλλά ο σκοπός μου είναι να προσελκύσω και άλλους σε αυτή τη προσπάθεια. Επιθυμία μου είναι και να συμμετάσχουν και άλλοι με τα δικά τους γραπτά, όχι απλώς στέλνοντας τα για ανάρτηση αλλά και ως διαχειριστές του blog. Είναι νομίζω καιρός τις σκόρπιες προσπάθειες που κάνει ο καθένας μας να τις φέρουμε μαζί δημιουργώντας κάτι πραγματικά αξιόλογο που τόσο ανάγκη το έχουμε σήμερα.

Ακόμα και ένας να εμπνευστεί να κάνει την ζωή του τέχνη και να μπει στον αγώνα, η προσπάθεια είναι επιτυχημένη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου